Butikker og kultur uden for døren

Det er en ganske særlig placering, man får som beboer i de nyopførte boliger på Bydammen i Ballerup. Med blot få minutters gang fra togstationen, der bringer dig til København på 30 minutter, og samme korte afstand ind til den lille hyggelige gågade med små lokale butikker og caféer, er der tale om en af områdets mest centrale beliggenheder. Er vejret dårligt kan man på blot fem minutters gang nå Ballerup Centret, hvor de kendte butikker ligger på stribe.

Ballerup byder på en række kulturudbud. Tag en biograftur i den lokale hyggelige Baltoppen Bio, eller oplev det legendariske seksdagesløb på Cykelarenaen, der har dannet ramme om cykelløb mere end 50 år.

Naturens perler i cykelafstand

Ballerup har mere end 12 dejlige naturområder. De varierer mellem bynære oaser og større åbne landskaber med fredet natur. Egebjerg Naturpark og Bakker ligger op mod Hareskovene, som er blandt de ældste skove i Danmark. I Egebjergenes bakkede terræn kan man se stendysser og spise madpakker og bage snobrød på de etablerede bålpladser.

I Lundegårdens Naturpark, hvor gamle frugtplantager og nyttehaver nu er vokset til skov, kan man plukke frugter og bær, og vil man ikke hjem, er der indrettet shelter til overnatning i det fri.

© Copyright STAD Projekt / danbolig - design: nood.dk